Profielen

Henk Angenent

14-3-1930 Culemborg - 26-12-1977
clubs: Fortuna '54
interlands: 1x

Voor de invoering van het betaald voetbal in Nederland speelde Angenent bij Vliegende Vogels uit Haarlem, Stormvogels uit IJmuiden en Sportclub Emma uit het Limburgse Treebeek. In 1954 werd hij aangetrokken door Fortuna '54, dat opgericht was om uit te komen in de eerste Nederlandse betaaldvoetbalcompetitie van de Nederlandse Beroeps Voetbalbond.

Angenent was een rechtsbuiten die veelvuldig scoorde. Op 30 januari 1957 speelde hij zijn enige interland voor het Nederlands elftal, als vervanger voor zijn geblesseerde ploeggenoot Bram Appel. Voor 105.000 toeschouwers in het Bernabéustadion in Madrid verloor Nederland, dat destijds geleid werd door coach George Hardwick, met 5-1 van Spanje. Twee keer kwam Angenent uit voor Nederland B. Hij speelde tot 1962 voor Fortuna en bouwde daarna zijn carrière af bij Haarlem in de Tweede divisie. Na zijn actieve voetballoopbaan was hij als trainer actief voor Velox en de amateurvereniging Vriendenschaar uit Culemborg.

Henk Angenent overleed in 1977 op 47-jarige leeftijd.

De voetballer Henk Angenent was een ver familielid van de schaatser Henk Angenent. De grootvader van de voetballer was een broer van de overgrootvader van de schaatser.© Voetballegends 2023