1934 Nederland Ierland (5-2) Amsterdam (Olympisch Stadion) 8 april (5.24 min)

'De Nederlandsche ploeg, welke Zondag een eclatante overwinning op de goed spelende Ieren behaalde, heeft ons betreffende het resultaat langer in het onzekere gelaten, dan de cijfers zouden doen vermoeden. Dat het tenslotte toch 5-2 is geworden ! In de 22e minuut van de tweede helft bracht Bakhuijs de stand op 2-2, twaalf minuten later scoorde Bakhuijs weer voor Holland en vanaf dat moment speelde er nog slechts een ploeg. Vente maakte nog een goal en Smit de laatste 5-2. 't Was veel meer dan iedereen die den wedstrijd vanaf het begin tot het einde gevolgd heeft, had durven hopen. De weg naar Italie (WK) is gebaand. Holland kan met dit elftal zijn naam als voetbalnatie van erkende reputatie, hoog houden. (bron: verslag Katholieke Illustratie 9 april 1934)