Skip to content Skip to footer

Over ons

Al jaren groeit de interesse in de historie van het Nederlands voetbal, ‘voetbal zoals het vroeger was’ dat is het terrein van Voetballegends.  Ook al jaren is het verzamelen van Voetbalplaatjes populair, wat tot nu toe ontbreekt is een compleet overzicht van alle in Nederland verschenen voetbalplaatjes /albums.

Dit Voetbalplaatjes Museum geeft als eerste een overzicht van alle ‘gratis’ voetbalplaatjes (ca. 13.000) vanaf 1907 met in de loop van dit jaar een aanvulling met de ‘koop’ plaatjes (ca. 15.000) t/m heden. Naast een afbeelding van het plaatje – vaak niet het origineel om kopiëren te voorkomen – de naam fabrikant en later in het jaar een kort profiel, jaartal, naam album of serie en formaat van het plaatje. Vooral in de beginjaren zijn behalve voetbalplaatjes ook veel plaatjes topsporters in dezelfde albums/series als de voetbalplaatjes uitgegeven (ook deze plaatjes zijn te vinden in dit overzicht).

In Voetbal Historie staan ca. 300 profielen van zowel voetballers als ook de ca. 100 oudste voetbal oude verenigingen (‘de 100 jarigen’) die ons Nederlands voetbal hebben groot gemaakt. In de Voetbalverzamelbeurs worden (via Marktplaats) naast voetbalplaatjes en albums , nostalgische memorabilia, canvas reprints enz. aangeboden. Bij Voetballegends Vandaag ligt de focus op de mooie voetbal jaren 70/80 met op Instagram (15.000 volgers), Twitter en Facebook in totaal ca. 20.000 volgers. Een uniek platform voor iedereen met interesse in nostalgisch/historisch Nederlands voetbal en in het bijzonder voor de voetbal/sport plaatjes verzamelaar.

We zijn voorlopig nog niet klaar en dus vullen wij dit unieke overzicht wekelijks aan, dus blijf ons volgen! En als u vragen, opmerkingen, ideeën en vooral aanvullingen heeft, neem dan graag contact met ons op: info@voetballegends.nl

Disclaimer

Voetballegends respecteert uiteraard auteursrechten, het achterhalen van de makers is vaak moeilijk omdat In de beginjaren van het voetbal vrijwel nooit de naam van de fotograaf werd vermeld. Als u beelden en/of teksten ziet waarvan u denkt dat auteursrecht van toepassing is graag even contact zodat wij dit materiaal eventueel onmiddellijk kunnen verwijderen.

Ondanks de zorg en aandacht die aan de inhoud van deze hobby site wordt besteed is het mogelijk dat informatie onvolledig of onjuist is (fouten kunnen helaas niet altijd voorkomen worden). In dat geval sluiten wij alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die het gevolg is van het gebruik van informatie door middel van Voetballegends verkregen.

Cees van Nijnatten
info@voetballegends.nl

Voetbalverzamelbeurs

© VOETBALLEGENDS 2024